torsdag 13 februari 2014

Taskig tajming

Börjar med att jag INTE är fientligt inställd till den manliga delen av befolkningen som trampar på vår moder jord...
Män e bra att ha och jag beundrar eran styrka och ert fantastiskt sätt att kunna blocka er från skvaller så som vi fruntimmer lätt kommer igång på.... men...

Varför har ni så förbannat mycket Hedlund i er att ni aldrig kan lära er att bara knipa just den gången eller det tillfället ??

Är det nån allergisk reaktion på avundsjuka eller finns det nån liten liten cell där inne som plockar fram den lilla pojken i er och ni helst skulle vilja vara i mammas fang och bli klappad på ?

Ni med era brösthävande attityd annars men icke då...
Då när kvinnan i förhållandet faktiskt släpper på den där fasaden över att hon minsann har fött barn och känner sig starkare normalt än urmodern. För hon har i genomsnitt tagit de flesta vaknätter med barnen och i en del fall kanske är sliten efter en jobbig graviditet o förlossning. Med kanske påföljd av hormonrubbning och en sömnbrist som skulle få Hulken att somna på stört 

Den där cellen hos män som vaknar till liv snabbare än när en hök anfaller sitt byte och blir  ynkel pynkel just när kvinnan säger
- fy jag mår inte bra idag. Åh vad sliten jag e som knappt fått sovit inatt.
Det är då "Hedlundaren" kommer fram och Då minsann e ni också sjuka eller klagar på njurarna för vägarna är dåliga som ni kör lastbilen på eller oj då minsann har ni också huvudvärk o blir hängig.

Nä då jävlar minsann är det taskig tajming (en Hedlund) som han i Sälkskapsresan. Det liksom pluppar ur fel replik.
En man när han e sjuk, han får minsann vara sjuk ifred. Sover tills febern e borta och mamman tar hand om barnen så de inte stör. Eller ligger däckad i soffan i 2 dygn för att han sketit löst 3 gånger en natt. Medans mamma stod brevid barnet på natten när magsjukan hade slagit till och spydde i handfatet för att sonen satt på toa och spydde och sket samtidigt. Att mamman i samma sekund kände att nu minsann är det dags att byta trosor.

För att sedan fortsätta i jämn takt hela natten. För att sen på morgonen behöva ta hand om all tvätt som blivit och sanera båda toaletterna, och på det ringa ett samtal till sonens pappa o be om att han vänligen köpa Cocacola och lätttuggad kost för att ställa utanför dörren.
Se till att barnet som inte var drabbad av den hemska plågan, blev byt på och matad. För att sen ordna så barnen fick mat och tvätten blev hängd.

Så därför tänker jag ber er män att nästa gång er andra halva för en gång skull beklaga sig över nåt, låt henne få göra det ifred !!

Hon gnäller inte för att hon tycker det e kul, hon gör det för att hon förmodligen sen flera nätter tillbaka legat där med en kropp som värker och hört när ni snarkar.
För det är nåt ni e bra på, att sova. Från det huvudet landar på kudden. Jo för mamman till era barn ser ju till att de somnat innan hon ens vågar tänka tanke om detsamma, för att sen ligga där timme ut o timme in....
Ja det kallar jag taskig tajming Hedlund !

Inga kommentarer: